Sneijder doet open sollicitatie bij Oranje: 'Of ik dat ambieer? Zeker weten'

Sneijder doet open sollicitatie bij Oranje: 'Of ik dat ambieer? Zeker weten'

26 januari - 10:09
54

Wesley Sneijder staat open voor een samenwerking met Ronald Koeman bij het Nederlands elftal, om wegwijs te worden in het trainersvak. De Oranje-recordinternational gaat zich de komende periode richten op zijn trainersdiploma.

Sneijder was woensdag aanwezig in Nyon, om de Nations League-loting te verzorgen. In Zwitserland sprak hij met Koeman en door Radio 538 wordt de voormalig middenvelder gevraagd hoe de nieuwe bondscoach aan diens avontuur begint. "Koeman is zelfverzekerd. Hij heeft er veel vertrouwen in en kan niet wachten."

In 2018, toen Sneijder op het punt stond te stoppen met zijn carrière als speler, wilde Koeman hem bij Oranje begeleiden in een rol richting het trainersvak. "Of ik dit keer iets ga doen? Dat hebben we niet besproken. Maar het is duidelijk dat ik richting het trainerscircuit wil", aldus Sneijder. "Hoe we dat gaan doen, of ik dat wel of niet met Koeman ga doen... Ik ga me daar de komende tijd wel op richten."

"Of ik het ambieer? Zeker weten", doet Sneijder een open sollicitatie. "Het is het mooiste wat er is, om bij de nationale ploeg te lopen. Helemaal met een leermeester als Ronald Koeman."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s