Oude Eredivisie-bekende Grot maakt transfer en volgt Linssen en Hahn

Oude Eredivisie-bekende Grot maakt transfer en volgt Linssen en Hahn

26-01-2023 10:15 Laatste update: 10:20
12

Tim van Duijn

Jay-Roy Grot maakt een transfer naar Japan. De oud-speler van onder meer NEC, VVV-Venlo en Vitesse is rond met Kashiwa Reysol, melden bronnen aan VoetbalPrimeur. Grot komt over van het Deense Viborg FF.

Reysol en Viborg FF zijn het eens geworden over een transfersom naar verluidt een kleine twee miljoen euro. Grot moet nog medisch worden gekeurd en zal daarna zijn handtekening zetten onder een contract. Het afwikkelen van de transfer neemt enige tijd in beslag.

Grot (24) doorliep de jeugdopleiding van NEC en maakte in de zomer van 2017 een toptransfer naar Leeds United, dat hem weer verhuurde aan VVV, Vitesse en VfL Osnabrück. De vleugelaanvaller maakte in de zomer van 2021 transfervrij de overstap van Leeds naar het Deense Viborg, waar hij zijn draai wist te vinden. Dit seizoen was Grot goed voor negen goals en twee assists in zeventien wedstrijden.

Grot gaat met zijn Japanse transfer meerdere oude bekenden achterna. Onder meer Bryan Linssen, Warner Hahn en Alex Schalk gingen hem al voor.