'De bondscoach belde me, wat er gezegd is blijft tussen ons, ik begreep de uitleg'

'De bondscoach belde me, wat er gezegd is blijft tussen ons, ik begreep de uitleg'

26-01-2023 10:52
47

Devyne Rensch is het niet eens met de vergelijking met de naar Bayern München vertrokken Noussair Mazraoui. De Ajax-verdediger moet samen met Jorge Sánchez concurreren om de rechtsbackpositie.

Waar Rensch onder Erik ten Hag onomstreden was op de rechtervleugel als Mazraoui afwezig is, is hij sinds het vertrek van de Marokkaan geen zekerheid. "Mazraoui en ik hebben misschien kwaliteiten of kenmerken in ons spel die overeenkomen, maar ook veel verschillen. Elke voetballer is uniek", laat hij optekenen door Het Parool.

Mede door de komst van Sánchez raakte Rensch uit beeld bij het Nederlands elftal. Louis van Gaal besloot Jeremie Frimpong mee te nemen na het WK, als tweede rechtsback achter Denzel Dumfries. "De bondscoach heeft mij gebeld. Wat er is gezegd blijft tussen ons, maar ik begreep de uitleg. Frimpong was toen ook geweldig in vorm bij Bayer Leverkusen."

Bij Ajax moet een verdediger technisch zijn, het inzicht hebben en positiespel beheersen, erkent Rensch. "Ik ben snel, atletisch, tweebenig en houd van opkomen. Maar ik ben ook goed in de duels van man tegen man, al vinden sommige mensen van niet."