'Overmars 'versiert jackpot': sportief directeur realiseert recorddeal Antwerp'

'Overmars 'versiert jackpot': sportief directeur realiseert recorddeal Antwerp'

26-01-2023 11:16 Laatste update: 11:18
61

Het Royal Antwerp FC van trainer Mark van Bommel en sportief directeur Marc Overmars gaat veel geld incasseren. De 21-jarige centrumverdediger Willian Pacho maakt komende zomer een recordtransfer, meldt Het Nieuwsblad.

Eintracht Frankfurt maakt volgens het Belgische medium zestien miljoen euro over naar De Bosuil. Ter vergelijk: het clubrecord staat momenteel op naam van Manuel Benson, die afgelopen zomer voor vier miljoen euro naar Burnley verkaste. Antwerp bedingt naar verluidt een 'stevig' doorverkooppercentage in de deal met Frankfurt.

'De deal is, op punten en komma's na, helemaal rond', klinkt het. Overmars krijgt samen met CEO Sven Jaecques de complimenten voor de uitgaande transfer van Pacho. 'Zij wisten de jackpot te versieren, maar zorgen tegelijk voor sportieve continuïteit op korte termijn.' De Ecuadoriaan blijft tot het einde van het seizoen bij Antwerp, waardoor de club tot het einde van het seizoen heeft om een vervanger te zoeken. 

Pacho speelt sinds januari 2022 bij Antwerp. De Belgische club nam hem voor een kleine drie miljoen euro over van Independiente. Naar verluidt wilden ook Rangers FC en AS Monaco de verdediger, die op het WK tegen het Nederlands elftal op de bank bleef, hem inlijven.