'Door PSV verhuurde Baumgartl is ontevreden en overweegt beëindiging huurdeal'

'Door PSV verhuurde Baumgartl is ontevreden en overweegt beëindiging huurdeal'

26-01-2023 11:30
53

Timo Baumgartl overweegt te vertrekken bij Union Berlin, meldt het Eindhovens Dagblad. De 26-jarige centrumverdediger wordt door PSV verhuurd aan Die Eisernen, maar komt in de Duitse hoofdstad amper aan spelen toe.

PSV kocht Baumgartl in 2019 voor tien miljoen euro van VfB Suttgart en stalde hem twee jaar later voor twee seizoenen bij Union. In zijn eerste Bundesliga-seizoen was hij daar een vaste waarde. In het voorjaar van 2022 veranderde de situatie, toen er teelbalkanker werd geconstateerd bij de verdediger. Hoewel Baumgartl weer volledig fit is, ziet trainer Urs Fischer weinig redenen om de defensie bij de nummer twee van de competitie om te gooien.

Om die reden wil Baumgartl mogelijk vertrekken, klinkt het. Naar verluidt gaat de Duitser eerst met Union in gesprek, om te kijken of een ontbinding van de huurovereenkomst met PSV nodig is. De Eindhovenaren zullen vervolgens ook toestemming moeten geven voor beëindiging van de huurperiode. Baumgartl kan voor het einde van de transferwindow nog vertrekken uit Berlijn. Er zou belangstelling zijn van Duitse clubs, al is er nog niets concreet.