'Ziyech op weg naar Chelsea-uitgang door aangewakkerde interesse uit Italië'

'Ziyech op weg naar Chelsea-uitgang door aangewakkerde interesse uit Italië'

26-01-2023 11:50 Laatste update: 12:04
37

AC Milan hoopt zich voor het einde van de transferperiode te verzekeren van de komst van Hakim Ziyech of Nicolò Zaniolo, meldt La Gazzetta dello Sport. Chelsea staat open voor een transfer van de Marokkaan.

Milan heeft volgens de roze sportkrant 'Plan Z' in leven geroepen, verwijzend naar de eerste letter van de achternaam van Ziyech en Zaniolo. Een van beiden moet voor het verstrijken van de deadline naar Italië komen, klinkt het. Het contact tussen de clubleiding van Milan en de entourage van Ziyech zou woensdag weer zijn opgestart. 

Hoewel Ziyech voelt dat zijn perspectief bij Chelsea toeneemt, zou hij niet onwelwillend tegeover een stap naar Milan staan. Chelsea ziet Ziyech op zijn beurt niet als een onaantastbare speler en wil naar verluidt meedenken over een transfer. De spelmaker mag zowel in januari definitief vertrekken, als ook gehuurd worden met een optie tot koop.

Een heikel punt zijn de salariseisen van Ziyech, die op Stamford Brigde zes miljoen euro per jaar verdient. Toch ziet Milan ruimte om komende zomer met de voormalig Ajacied te onderhandelen over de financiële voorwaarden. Ziyech staat ook op de radar bij Everton en AS Roma, om daar uitgerekend Zaniolo, die zo goed als zeker lijkt te vertrekken, op te volgen.

Zaniolo
Volgens Fabrizio Romano overweegt AFC Bournemouth Zaniolo voor dertig miljoen euro los te weken bij AS Roma. Tegelijk heeft Milan het met de belangenbehartigers van de Italiaan al over de persoonlijke voorwaarden gehad.