'Veel kritiek op Bassey, maar Wijndal een groter vraagteken. Wat is er met hem?'

'Veel kritiek op Bassey, maar Wijndal een groter vraagteken. Wat is er met hem?'

26-01-2023 12:32
79

Het is Hedwiges Maduro onduidelijk voor welke positie Ajax Calvin Bassey heeft gehaald. De voormalig middenvelder vraagt zich af wat er met Owen Wijndal aan de hand is.

Bassey wordt de voorbije periode afwisselend als centrale verdediger en linksback gebruikt door Alfred Schreuder. "Wil Ajax dat hij mee gaat doen in de opbouw? Of hebben ze hem als pure verdediger gehaald, zoals Davinson Sánchez voorheen?", vraagt Maduro zich in gesprek met de NOS af. "Het is nu niet duidelijk wat Ajax met Bassey wil. En daarom is er veel kritiek. Maar een groter vraagteken vind ik Owen Wijndal. Wat is er met hem aan de hand?"

Wijndal werd voor tien miljoen euro opgepikt bij AZ, maar komt in Amsterdam nog niet uit de verf. "Bij AZ nam hij wel deel aan de opbouw en had hij een goede samenwerking met Idrissi. Dat zou nu ook met Tadic of Bergwijn moeten kunnen, maar het komt er niet uit."

Doordat Schreuder een beroep doet op Bassey en Jorge Sánchez als vleugelverdedigers, is de opbouw volgens Maduro minder verzorgd als andere jaren. "Nu speelt Ajax met twee backs die niet erg goed zijn in de opbouw. Dat heeft grote invloed op het spel van de hele ploeg."