Danjuma naar Tottenham Hotspur: dit is het perspectief voor de Oranje-klant

Danjuma naar Tottenham Hotspur: dit is het perspectief voor de Oranje-klant

27-01-2023 16:00 Laatste update: 16:13
5

Arnaut Danjuma is na een aantal bizarre transferdagen speler van Tottenham Hotspur. Wat is in Noord-Londen het perspectief van de zesvoudig Oranje-international? VoetbalPrimeur zoekt het uit.

Het verhaal is bekend: Danjuma mocht Villarreal op huurbasis verlaten en kreeg toestemming van zijn werkgever om naar Engeland af te reizen voor gesprekken met geïnteresseerde clubs. Het werd Everton, maar het ontslag van manager Frank Lampard zette alles op zijn kop. Tottenham kaapte de transfer en Danjuma zette zijn handtekening in Noord-Londen. Spurs heeft in de huurovereenkomst met Villarreal een optie tot koop bedongen.

Perspectief achter de spits
Spurs speelt onder Antonio Conte in een 3-4-2-1-systeem, zonder echte vleugelaanvallers. Danjuma zal zich waarschijnlijk moeten richten op een plek achter de diepste spits. Zijn voornaamste concurrent is er één van absolute wereldklasse: Heung-Min Son. De Zuid-Koreaan verkeert dit seizoen alleen niet in zijn beste vorm, terwijl hij vorig jaar de Gouden Schoen nog won door 23 keer te scoren. Dit seizoen kwam hij tot slechts vier goals in negentien Premier League-optredens.

Reden genoeg voor Tottenham om er nog een aanvaller bij te halen. Naast Son kunnen Dejan Kulusevski, Lucas Moura en Bryan Gil op deze positie uit de voeten. De kans bestaat dat laatstgenoemde voor het einde van januari nog tijdelijk vertrekt uit het Tottenham Hotspur Stadium. PSV is één van de geïnteresseerde clubs. Ivan Perisic kan op papier ook achter de spits uit de voeten, maar speelt in de praktijk vooral als linkerwingback.

Waar Danjuma vorig seizoen veelvuldig als vleugelaanvaller fungeerde, stond hij in de eerste seizoenshelft van het huidige seizoen vooral in de spits. Ook in Engeland lijkt hij in aanmerking te komen voor een positie dicht bij het vijandelijke doel. Op deze positie is er zeker perspectief voor de Nederlander, die in 51 optredens voor Villarreal 22 keer scoorde.

Perspectief als centrumspits
Spurs speelt met één diepe spits en op deze positie is Kane, die in bloedvorm is, onaantastbaar. Bovendien heeft Kane al een stand-in in de persoon van Richarlison, die momenteel wel geblesseerd is. De aanwezigheid van Danjuma geeft Conte de kans om Kane, gezien het drukke programma, zo nu en dan rust te geven. Als Richarlison fit is, lijkt Danjuma zich niet te hoeven richten op deze positie.

Conclusie
Al met al lijken de speelkansen van Danjuma er op het eerste oog goed uit te zien. Conte wil minder afhankelijk zijn van Kane als het aankomt op het maken van goals en daar is Danjuma een geschikte speler voor. De positie waar de Nederlander zich op zal moeten richten is die van achter de spits. Zolang Son uit vorm is, lijkt Danjuma direct van meerwaarde te kunnen zijn. Voor de overige concurrenten doet de zesvoudig Oranje-international in elk geval niet onder.