Atlético-fans hangen Vinícius-pop op in aanloop naar duel met Real: 'Walgelijk'

Atlético-fans hangen Vinícius-pop op in aanloop naar duel met Real: 'Walgelijk'

26 januari - 15:37 Laatste update: 15:41
121

In aanloop naar de derby tussen Real Madrid en Atlético Madrid is een foto opgedoken waarin een paspop, die Real-aanvaller Vinícius Júnior moet voorstellen, met zijn nek aan een brug hangt. De Koninklijke hebben zich in een officieel bericht gedistantieerd van de 'walgelijke' en 'racistische' actie. Ook Atlético spreekt zich uit.

Real en Atlético treffen elkaar donderdagavond om 21.00 uur in de strijd om de Copa del Rey. Supporters van de harde kern van Atlético hebben zich voorafgaand aan dat duel van hun slechtste kan laten zien door een pop met het shirt van Vinícius op te hangen aan een brug bij Valdebebas, het oefencomplex van de Spaanse landskampioen. 'Madrid haat Real', zo is te lezen op het bijbehorende spandoek.

Beide clubs reageren vol afschuw op de actie. 'Real Madrid wil graag de steun en uitingen van genegenheid bedanken die zijn ontvangen na de walgelijke daad van racisme, xenofobie en haat tegen onze speler Vinícius', zo is te lezen in een statement op de clubsite. 

Ook Atlético walgt van het voorval. 'Dit zijn weerzinwekkende en ontoelatbare dingen die onze club te schande maken. Wij veroorderen elke daad die de waardigheid van mensen aantast, altijd en overal. De rivaliteit tussen beide clubs is groot, maar er is ook respect. We kennen op dit moment de dader of daders niet, maar daarmee ontlopen ze hun verantwoordelijkheid niet. We hopen dat de autoriteiten kunnen ophelderen wat er is gebeurd en dat gerichtheid bestaat.'

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie