'Barcelona spot bij Manchester City ideale rechtsback en hoopt op medewerking'

'Barcelona spot bij Manchester City ideale rechtsback en hoopt op medewerking'

26 januari - 18:37 Laatste update: 21:04
22

Bij FC Barcelona is de rechtsback-positie al jarenlang een probleem en daar wil de club nu een einde aan maken. Trainer Xavi Hernández wil een rechtsback van wereldklasse en laat het technische hart binnenkort mogelijk aankloppen bij Manchester City.

De Catalanen hebben João Cancelo op het oog en de Portugees is in de laatste weken geen onbetwiste basisspeler meer in het sterrenensemble van Pep Guardiola. Barcelona onderhoudt een goede relatie met zijn makelaar Jorge Mendes en hoopt via die weg iets te realiseren, weet Sport.

De technische staf van Barcelona beschouwt Cancelo als één van de beste rechtsbacks ter wereld, maar is enigszins sceptisch over een mogelijke transfer. Cancelo wordt door City namelijk getaxeerd op zo'n 70 miljoen euro en Barça zit nog steeds in financiële moeilijkheden, waardoor het volledig afhankelijk is van de positie van City. Alternatieven zijn Benjamin Pavard en Thomas Meunier.

AC Milan heeft Cancelo ook op het lijstje, maar van de Italianen wordt ook niet verwacht dat de transfersom kan worden opgehoest. Cancelo is momenteel bezig aan zijn vierde seizoen in Engeland sinds zijn overstap van Juventus. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie