LIVE-discussie: Schreuder voert drie wijzigingen door bij Ajax na Klassieker

LIVE-discussie: Schreuder voert drie wijzigingen door bij Ajax na Klassieker

26-01-2023 20:11 Laatste update: 20:18
317

Alfred Schreuder heeft drie wijzigingen doorgevoerd bij Ajax, na de afgelopen Klassieker. De coach kiest voor Steven Bergwijn op de flank, waardoor Francisco Conceição naar de bank verdwijnt. Devyne Rensch keert als rechtsback terug in het elftal, terwijl Brian Brobbey in de spits begint.

Ajax hoopt donderdagavond een beroerde reeks af te sluiten in de Johan Cruijff Arena. De Amsterdammers wonnen hun laatste zes Eredivisie-duels namelijk niet. Schreuder wijzigt zijn elftal op drie posities na De Klassieker, die in een gelijkspel eindigde. Bergwijn, Rensch en Brobbey zijn allemaal weer van de partij. Dat gaat ten koste van Conceição, Jorge Sánchez en Mohammed Kudus.

Edson Álvarez start opnieuw in het hart van de verdediging, waar hij een duo vormt met Jurriën Timber. In De Klassieker bood de Mexicaan Ajax de stabiele zekerheid in het centrum waar het naar snakte. Davy Klaassen, Kenneth Taylor en Steven Berghuis vormen weer het middenveld, ondanks dat de drie niet sterk oogden in De Kuip.

Bij Volendam staan oud-Ajacieden Damon Mirani en Carel Eiting allebei in de basis. Daryl van Mieghem, Robert Mühren en Henk Veerman moeten allemaal vanaf de bank toekijken. Het duel tussen Ajax en Volendam gaat om 21.00 uur van start in de Arena. Ajax kan bij een overwinning klimmen naar de derde plek, Volendam kan juist wegkomen uit de degradatiezone.

De opstellingen
Ajax: Rulli; Rensch, Álvarez, Timber, Bassey; Klaassen, Taylor, Berghuis; Bergwijn, Brobbey, Tadic.

FC Volendam: Stankovic; Plat, Mbuyamba, Flint, James; Mirani, Eiting, Sanchez; Twigt, Oristanio, Murkin.