Schreuder eerlijk bij Ajax: 'Denk wel dat er iets gaat gebeuren in komende dagen'

Schreuder eerlijk bij Ajax: 'Denk wel dat er iets gaat gebeuren in komende dagen'

26-01-2023 20:59
72

Er gaat binnen afzienbare tijd 'iets' gebeuren bij Ajax, zo erkent Alfred Schreuder. De trainer van de Amsterdammers hint op een wijziging in zijn technische staf, nadat de spelersgroep aangaf niet tevreden te zijn met de assistent-trainers.

In een sessie met mental coach Joost Leekens kreeg de Ajax-selectie de vraag wie er ontevreden was met de huidige staf. Bijna alle spelers staken hun hand op. Voor het duel met FC Volendam vertelt Schreuder daar over. "Het is niet nieuw dat Joost met de spelers praat, of met mij en de staf", zegt de coach bij ESPN. "Joost is dus met de groep bezig geweest. Als er dan signalen komen, dan moet je dat serieus nemen."

Het lijkt erop dat John Heitinga nu wordt toegevoegd aan de staf, terwijl Michael Reiziger en Matthias Kaltenbach moeten vrezen voor hun job. "Ik denk wel dat er iets gaat gebeuren in de komende dagen", geeft Schreuder toe. "Daar hoeven we niet moeilijk over te doen. Als er signalen uit de spelersgroep komen, moet je dat serieus nemen. Voor nu focussen we ons op de wedstrijd. Daarna kijken we wat er gebeurt de aankomende dagen."

Dat de sessie met Leekens twee dagen voor De Klassieker plaatsvond, klopt volgens Schreuder echter niet. "Het gesprek was al eerder. Daarna hebben de spelers onderling ook nog met elkaar gezeten. Het ging toen niet alleen over de staf, maar ook over elkaar. Het was een heel goed groepsgesprek."