Athletic wint simpel van andere stuntploeg en voegt zich bij Barça in halve finale

Athletic wint simpel van andere stuntploeg en voegt zich bij Barça in halve finale

26-01-2023 21:58
5

Athletic Club mag gaan uitkomen in de halve finale van de Copa del Rey. De Basken boekten in Estadio Mestalla een overtuigende overwinning op het Valencia van Justin Kluivert: het werd 1-3

Zowel Valencia als Athletic heeft in de afgelopen jaren kunnen stunten in het Spaanse bekertoernooi. De ploegen gingen allebei tot het gaatje om een plekje in de halve finale veilig te stellen, maar Athletic was vanaf de beginfase de gevaarlijkste partij.

Dat resulteerde na 35 minuten in de openingstreffer van captain Iker Muniain, maar lang kon Athletic niet genieten van de voorsprong. Valencia kwam dankzij een eigen goal van Óscar De Marcos namelijk snel langszij. De rechtsback tikte een voorzet van verdediger Mouctar Diakhaby ongelukkig in zijn eigen doel. Athletic raakte echter niet in de war van de tegentreffer. Het bleef gas geven, waardoor de 1-2 en 1-3 zonder al te veel moeite vielen.

Daardoor is Athletic Club na FC Barcelona en Osasuna de derde halve finalist in de Copa. Real Madrid en Atlético Madrid vechten samen nog uit wie het laatste ticket voor de volgende ronde grijpt.