Perez ziet opnieuw dissonant bij Ajax: 'Zelfs aandoenlijk als je ernaar kijkt'

Perez ziet opnieuw dissonant bij Ajax: 'Zelfs aandoenlijk als je ernaar kijkt'

26-01-2023 22:20
77

Kenneth Perez vindt het aandoenlijk om Calvin Bassey te zien voetballen bij Ajax. Aan de bal oogt de linkspoot nog steeds erg onzeker, zo ook in het thuisduel met FC Volendam. Perez ziet dat dat een repeterend verhaal is.

Bassey speelde in de eerste helft van Ajax-Volendam geen beste partij aan de bal. Perez deelt zijn mening tijdens de rust bij ESPN. "Dit is een repeterend verhaal, dat hoeven we toch niet elke keer te benoemen en laten zien?", vraagt de analist zich hardop af. "Het is bij hem gewoon heel, heel, heel moeizaam aan de bal. Soms is het zelfs aandoenlijk als je ernaar zit te kijken."

"Als dat ronde ding naar hem toe komt, heb echt het idee dat hij denkt: oh, fuck. Wat moet ik ook alweer met dat ding?", gaat Perez verder. "Ik ben het wel met Schreuder eens dat hij nooit een Frank de Boer zal worden, maar misschien wel een Davinson Sánchez. Dan moet je hem alleen wel centraal zetten. Aan de bal is het echt erbarmelijk. Het zal niet beter worden, want hij krijgt ook mee dat hij het lachertje is."

Perez ziet ook dat het voor Bassey niet meehelpt dat Jorge Sánchez nu op de bank zit. "Zijn vriend aan de andere kant, die even slecht is (Sánchez, red.), is er nu dan niet. Dus dan is alle aandacht op Bassey gevestigd als hij de bal heeft. Maar dit is een feit en ik denk dat je centraal enigszins wat aan hem hebt. Hij kan er ook niets aan doen dat hij zoveel gekost heeft."