Real Madrid door naar halve finales Copa del Rey na winst in Madrileense derby

26-01-2023 23:36 Laatste update: 23:40
30

Real Madrid heeft donderdagavond aan het langste eind getrokken in de Copa del Rey-wedstrijd tegen Atlético Madrid. De ploeg van Carlo Ancelotti kwam op achterstand, maar sleepte na verlenging nog de overwinning uit het vuur.

De beginfase van de wedstrijd was voor Real Madrid, dat gretig begon met een gebrande Vinícius. De Braziliaan was na dertien minuten spelen dichtbij het geven van een gevaarlijke pass richting Luka Modrić, maar Mario Hermoso kon onderscheppen. In de negentiende minuut was het de uitploeg die de score opende door een treffer van Morata, die het niet kon laten om te juichen in het Santiago Bernabéu, waar hij groot werd gebracht. Nahuel Molina gaf de assist in een perfect uitgespeelde aanval: 0-1.

Het was Molina die bleef opstomen in de eerste helft, maar echt grote kansen bleven uit. De ruststand was 0-1 voor Los Colchoneros en daar was niets van te zeggen. Vlak na rust was Fede Valverde dichtbij de 1-1 na een geniaal hakje, maar de bal zoefde naast. Even later waren De Koninklijke opnieuw dichtbij de gelijkmaker. Jan Oblak maakte echter een inzet van Karim Benzema onschadelijk na een knappe redding. In de 74ste minuut werd Memphis gebracht.

Real Madrid begon steeds meer aan te dringen en was duidelijk op jacht naar een goal. In de 79ste minuut viel de verdiende gelijkmaker dan ook. Rodrygo Goes speelde vier man uit en tikte vervolgens met de punt weergaloos binnen: 1-1. Dat was ook de stand na 90 minuten spelen, waardoor er een verlenging nodig was om de vierde halve-finalist te bepalen.

In de eerste helft van de verlenging pakte Stefan Savic rood en bracht hij zijn ploeg in de problemen, want vlak daarna maakte Benzema er 2-1 van. De wedstrijd leek gespeeld. Tot minuut 111, toen Memphis een megakans om zeep hielp door van dichtbij op Courtois te stuiten. In de absolute slotfase maakte Vinícius er nog 3-1 van. Real Madrid mag zichzelf door de overwinning halve-finalist mag noemen en treft FC Barcelona, Athletic Club of Osasuna.