Exit van Schreuder verklaard door Van der Sar: 'Noodzakelijke beslissing'

Exit van Schreuder verklaard door Van der Sar: 'Noodzakelijke beslissing'

26-01-2023 23:58 Laatste update: 27-01-2023 11:50
140

Edwin van der Sar is donderdagavond met tekst en uitleg gekomen over het ontslag van Alfred Schreuder. Het 1-1 gelijkspel tegen FC Volendam was de druppel die de emmer deed overlopen.

Het bleef na afloop van de wedstrijd lang stil vanuit Ajax-hoek. Uiteindelijk werd bekend dat Van der Sar met een update zou komen. "Het is een pijnlijke beslissing, maar ook een noodzakelijke", begint de algemeen directeur van Ajax bij ESPN over het vertrek van Schreuder.

"De afgelopen weken werd steeds duidelijker dat hij het tij niet kon keren, terwijl wij van mening zijn dat hij ondanks de vele transfers een sterke en kampioenswaardige selectie tot zijn beschikking had. We hebben ook de laatste weken weer veel punten verloren en we zagen helaas geen vooruitgang."

"Na een goede start van het seizoen verloren wij vervolgens onnodig veel punten. Ook het spel was wisselvallig. Door het WK was er een vroege en lange winterstop. Alfred kreeg de tijd en hield ons vertrouwen om zaken te veranderen en te verbeteren."

Vervolgens krijgt Van der Sar de vraag of hij zichzelf iets verwijt. "Ja. Het is met deze trainer niet gelukt om dingen neer te zetten. We zijn bezig om te kijken wie er zondag voor de groep staat. Er zijn verschillende scenario's", besluit hij.