'De ontmaskering van Ajax is compleet, zó kwaliteitsarm is de club op dit moment'

'De ontmaskering van Ajax is compleet, zó kwaliteitsarm is de club op dit moment'

27-01-2023 00:12 Laatste update: 11:50
72

Kenneth Perez kan amper geloven dat Ajax een historisch slechte reeks van zeven wedstrijden zonder overwinning heeft neergezet. In Amsterdam pakt laagvlieger FC Volendam een punt (1-1) en kostte trainer Alfred Schreuder de kop.

"De ontmaskering van Ajax is compleet, zó kwaliteitsarm is de club op dit moment", concludeert Perez bij ESPN vanuit de Johan Cruijff Arena. De analist wijst als oorzaak op alle mutaties van afgelopen zomer. "Op alle vlakken: niet alleen in de spelersgroep, maar ook in de technische staf. Het heeft nu wel zijn dieptepunt bereikt."

Perez ziet geen groei meer in Amsterdam, iets waar Schreuder na de Klassieker (1-1) over zei dat hij dat als enige nog wél zag. Kort na het gelijkspel tegen Volendam stelde Ajax hem en zijn assistent Matthias Kaltenbach op non-actief. "Als je Schreuder wegstuurt, moet je vaak ook je eigen positie tegen het licht houden en dat willen sommigen niet."

"Het is in elk geval gebleken dat het vér van voldoende is om echt mee te doen om de landstitel en om in Europa (Ajax speelt volgende maand in de Europa League tegen Union Berlin, red.) überhaupt wat te kunnen betekenen", aldus Perez. "Er is geen wedstrijd meer waarvan je bij voorbaat zegt: dit gaat Ajax wel klaren. Alles is nu moeilijk."