Van der Sar denkt niet aan opstappen bij Ajax en wijst naar 'Schreuder-aankoop'

Van der Sar denkt niet aan opstappen bij Ajax en wijst naar 'Schreuder-aankoop'

27-01-2023 01:00 Laatste update: 11:50
133

Edwin van der Sar is ingegaan op zijn rol in het afgelopen halfjaar van Ajax met het aanstellen van Alfred Schreuder en de transferperiode. De algemeen directeur denkt er niet aan om op te stappen.

"Het is aan andere mensen om er een beslissing over te nemen en niet ikzelf", doelt Van der Sar bij ESPN op de rol van de raad van commissarissen. "We kijken inderdaad in de spiegel met elkaar. We hebben een zomer gehad waarin heel veel spelers zijn weggegaan, misschien wel te veel", gaat hij verder.

Vervolgens begint Van der Sar over de inkomende transfers van de afgelopen zomer. "Er is een team dat kwaliteit heeft, maar nog niet het niveau van de jongens die vertrokken zijn. Het laten functioneren van het elftal begon goed, maar daarna kwam de klad erin."

Tijdens de verklaring van Van der Sar wordt hij gevraagd of hij niet ook vindt dat Erik ten Hag veel meer rugdekking kreeg. Daarbij wordt gedoeld op alle alle vertrokken spelers. Van der Sar: "Daar moet je mee dealen, ook als trainer van Ajax. We hebben hem ook nog de backing gegeven voor een speler die hij graag wilde hebben, maar ook niet uit de verf is gekomen."