Ajax-captain Tadic onthult laatste woorden Schreuder: Dat vond ik knap

Ajax-captain Tadic onthult laatste woorden Schreuder: "Dat vond ik knap"

27-01-2023 05:55 Laatste update: 11:50
130

Dusan Tadic trekt namens de spelersgroep het boetekleed aan na het ontslag van Alfred Schreuder. De vijfde plek in de Eredivisie is 'onmogelijk', aldus de aanvoerder.

Tadic stond in de nacht van donderdag op vrijdag de media te woord in de Johan Cruijff Arena, nadat de clubleiding had ingegrepen: het gelijkspel tegen FC Volendam (1-1) kostte Schreuder definitief de kop. "Edwin (van der Sar, red.) was na afloop al direct in de kleedkamer", laat Tadic optekenen door het Algemeen Dagblad. "Hij vertelde dat de trainer ontslagen was. Alfred kwam later zelf en zei: ik wens jullie het beste. Zorg dat je kampioen wordt. Dat vond ik knap."

Tadic hoopt dat Ajax een 'sterke persoonlijkheid' binnen weet te halen als opvolger van Schreuder. "Maar de groep blijft dezelfde hè", voegt hij er meteen aan toe. "We spelen shit. Ajax staat vijfde, dat is onmogelijk! Daar schaam ik me voor en daardoor voel ik me ook verantwoordelijk voor het vertrek van Alfred. We spelen zoveel duels die je altijd moet winnen, zelfs zonder coach. We hebben echte karakters verloren. Het ontbreekt ons aan vastberadenheid."