Perez oordeelt hard: 'Schreuder heeft heel weinig goed gedaan bij Ajax'

Perez oordeelt hard: 'Schreuder heeft heel weinig goed gedaan bij Ajax'

27-01-2023 07:40 Laatste update: 11:50
72

Kenneth Perez denkt dat het ontslag van Alfred Schreuder onvermijdelijk was. De trainer van Ajax kreeg direct na de wedstrijd tegen FC Volendam (1-1) zijn ontslag. De Deense analist vindt dat Schreuder het nodige valt aan te rekenen.

"Natuurlijk is het vervelend. We hebben met mensen te maken. Maar dat gezegd hebbende, heeft hij natuurlijk ook heel weinig goed gedaan", begint Perez bij ESPN, kort na de bekendmaking door algemeen directeur Edwin van der Sar. "Het is dus niet onlogisch. Het is een opeenstapeling van slechte dingen. Dan kun je zeggen: het kan ook aan de leiding liggen en dat soort dingen. Maar de trainer, puur kijkend naar zijn werk, heeft het verre van goed gedaan."

Wedden

Meer odds

"Hij heeft deze selectie mede samengesteld. Hij heeft zijn zaakwaarnemer daarvoor ingeroepen", gaat Perez verder. "Hij heeft die woede-uitbarsting gehad na de wedstrijd tegen Excelsior, hij is verantwoordelijk voor de tactiek, de wissels en voor het managen van de spelers. Hij heeft het totaal niet goed gedaan", benadrukt de oud-Ajacied. "Ik vind wel dat de leiding voor hem in de winterstop en na Feyenoord gekozen heeft, inzake Blind. Maar dit was blijkbaar de druppel. Ik vind het wel on-Nederlands dat je het gelijk na de wedstrijd doet."

Perez denkt niet dat Schreuder verrast kan zijn door zijn ontslag. "Het blijft een mens. Het is pijnlijk dat het gebeurt, maar het is van alle dagen. Er is niemand overleden. Het is heel vervelend, maar dat is het ook. En in de top, waar je wil zijn, dan werkt het zo. Dat weet hij ook dondersgoed. Ik denk niet dat hij verrast zal zijn."