Van der Sar pareert uitspraken Schreuder: 'Twee spelers niet op planning'

Van der Sar pareert uitspraken Schreuder: 'Twee spelers niet op planning'

27-01-2023 08:15 Laatste update: 11:51
137

Edwin van der Sar heeft gereageerd op de kritiek van Alfred Schreuder dat er afgelopen zomer veel meer spelers zijn verkocht dan afgesproken. De algemeen directeur lijkt aan te geven dat de vork iets anders in de steel zit.

De Amsterdammers zagen liefst twaalf spelers vertrekken, waaronder steunpilaren als Noussair Mazraoui, Lisandro Martínez, Ryan Gravenberch, Antony en Sébastien Haller. Schreuder vertelde in een interview met De Telegraaf dat de clubleiding hem aanvankelijk verzekerde dat er slechts vier spelers een transfer zouden maken.

De inmiddels ontslagen oefenmeester gaf bovendien aan dat hij een beetje rugdekking miste. "Dat zijn mooie woorden. Er zijn twee spelers weggegaan die niet in de planning stonden en daar moet je als trainer mee dealen. Met de kwaliteiten die we hebben, moeten we in Nederland met attractief voetbal in de top kunnen spelen", reageert Van der Sar, die ook al aangaf dat Ajax de training 'backing gaf voor een speler die hij graag wilde hebben, maar ook niet uit de verf is gekomen.'

Ajax haalde zelf tien nieuwe spelers terug. "Die hebben kwaliteit, maar nog niet het niveau van de jongens die zijn vertrokken", erkent de oud-keeper. Desondanks signaleerde hij een gebrek aan ontwikkeling van spelers onder Schreuder. "De ontwikkeling van bepaalde spelers stokte ook. Ik denk dat het uiteindelijk niet de juiste match is geweest", zegt hij over het ontslag van Schreuder.

Als er donderdag was gewonnen van FC Volendam, dan was de coach overigens niet ontslagen. "Nee, dit was de druppel. In sommige wedstrijden was een vleugje zichtbaar, maar over het algemeen misten we bij de spelers de toewijding", benadrukt Van der Sar. "Het gaat mij voornamelijk over het vertoonde spel, de inzet en de honger die er is bij de spelers. Het vertrouwen dat daar de komende wedstrijden verandering in komt, hadden we niet."