'Pröpper keert terug als profvoetballer en tekent contract bij Vitesse'

'Pröpper keert terug als profvoetballer en tekent contract bij Vitesse'

27-01-2023 08:51 Laatste update: 09:18
90

Davy Pröpper maakt zijn rentree als profvoetballer. De negentienvoudig Oranje-international gaat aan de slag bij zijn oude club Vitesse, waar hij sinds eind november al meetrainde. Dat meldt de Gelderlander.

Pröpper zal medisch gekeurd worden, voordat hij zijn handtekening zet in het Gelredome. De 31-jarige middenvelder is per direct beschikbaar, maar zal tijd nodig hebben om topfit te worden. Hij zette begin 2022 een punt achter zijn carrière als speler van PSV, omdat hij was uitgekeken op de voetbalwereld.

Volgens de Gelderlander speelde Phillip Cocu, die hij al kende van zijn periode bij PSV, een grote rol in de beslissing van Pröpper om zijn voetbalpensioen nu alweer te onderbreken. De trainer van Vitesse wist de spelmaker te verleiden om terug te keren, nadat hij eind november al - vrijblijvend - aansloot op de training van de Arnhemmers. Op Papendal hervond Pröpper het plezier in het voetbal.

Dat plezier miste hij eerder nog, waardoor Pröpper afscheid besloot te nemen van het voetbal. Hij begon zijn loopbaan bij Vitesse, waar hij een transfer naar PSV verdiende. In Eindhoven werd hij één keer landskampioen (2016) en groeide hij uit tot international. Na vier seizoenen Brighton & Hove Albion keerde Pröpper in 2021 terug bij PSV.

Pröpper speelde een jaar geleden zijn laatste wedstrijd voor de Eindhovenaren. Wel deed hij de afgelopen weken mee in de oefenduels van Vitesse met PEC Zwolle en Jong PSV. Cocu stelde toen al dat het jeugdproduct plezier uitstraalde en steeds fitter werd. Nu zal hij de laatste stappen moeten zetten.

Vitesse kan de ervaring van Pröpper goed gebruiken. Het elftal van Cocu staat slechts drie punten boven de degradatiestreep. Woensdag werd wel een punt gepakt tegen FC Twente (2-2).