Perez ziet Bergwijn misbaar maken: 'Soms moet je even nadenken'

Perez ziet Bergwijn misbaar maken: 'Soms moet je even nadenken'

27-01-2023 09:24
73

Kenneth Perez uit zijn verbazing over het gedrag van Steven Bergwijn. De aanvaller van Ajax was woedend toen hij kort na de openingstreffer van FC Volendam werd gewisseld (1-1).

Bergwijn maakte plaats voor Francisco Conceição, gooide een waterflesje op de grond, smeet één van zijn schoenen op de grond en trapte tegen de stoel voor hem. Ook leek hij een wegwerpgebaar te maken richting een staflid van Ajax. "Vind je het oké? Een wegwerpgebaar naar de trainer? Dat is nooit leuk", reageerde Perez bij ESPN, nog voordat het ontslag van Schreuder officieel werd. "Soms moet je ook heel even nadenken in welke situatie een trainer zit. Je kunt het wel doen als je duidelijk wilt laten blijken dat je hem niet ziet zitten."

Wedden

Meer odds

"Dat hij daarna op die bank met die schoen bezig is, komt misschien ook doordat hij gefrustreerd was over zijn eigen prestatie, die overigens niet zo slecht was", vervolgt de ex-Ajacied. "Ik vond dat hij wel probeerde mensen op te zoeken en met zijn fysiek en snelheid probeerde wat te bewerkstelligen. Het lukte niet allemaal, maar hij deed het wel degelijk. Dat vond ik bij Ajax ook in de laatste fase: het was echt niet zo dat ze opgaven. Ze gingen wel."

Dat vond Perez 'mischien nog wel het ergste', want volgens hem deden de spelers wel hun best. "Dat geeft toch wel aan hoe moeizaam het allemaal is. Je kunt als Bergwijn in zo'n geval wel meedenken met een trainer. Dit is wel voer... Misschien denkt hij zo ver niet, want voetbal is ook emotie."