Ajax kan zich nog verder blameren door een buitenlandse coach te halen

"Ajax kan zich nog verder blameren door een buitenlandse coach te halen"

27-01-2023 09:35
135

Het ontslag van Alfred Schreuder als trainer van Ajax was onvermijdelijk, stelt Mike Verweij. De clubwatcher van De Telegraaf vindt wel dat de clubleiding de hand ook in eigen boezem moet steken en laat zich uit over een mogelijke opvolger.

"Na de wedstrijd tegen Feyenoord had je het gevoel dat het misschien toch nog de goede kant op ging. Er kwamen vier redelijk makkelijke wedstrijden aan, maar als je dan tijdens de eerste de beste horde tegen Volendam, een dreumes in de Eredivisie, niet verder komt dan 1-1... Ook als je ziet hoe plichtmatig het was, hoe slecht Ajax speelde. Dan wist je wel dat het einde verhaal voor Schreuder was."

"Het is illustratief voor de periode-Schreuder bij Ajax", vervolgt Verweij. "Alles wat tegen kan zitten, zit tegen. Geen balletje valt heel gelukkig voor hem." Volgens De Telegraaf-verslaggever treft ook de technische leiding blaam. "Ik vind dat Edwin van der Sar, Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar de hand meer in eigen boezem mogen steken. Het zou wrang zijn voor Schreuder als hij en zijn assistent (Kaltenbach, red.) de enige zouden zijn die moeten vertrekken."

Verweij noemt het een 'absurde situatie' dat er geen technisch commissaris en geen technisch directeur is. "Ajax moet zich echt kapot schamen. Nu ga je krijgen dat er een trainer wordt aangesteld door een algemeen directeur en twee technische managers, terwijl er later een technisch directeur komt die het misschien helemaal niet ziet zitten in die trainer. Ajax is compleet de weg kwijt."

Bosz
Verweij heeft wel een idee wie Schreuder moet opvolgen. Hij vindt Peter Bosz 'een uistekende optie'. "Ik ken het verhaal dat hij nog nooit een prijs zou hebben gewonnen. Dat zal dit jaar heel moeilijk worden, maar bij Ajax kun je uiteindelijk prijzen gaan winnen. Bosz heeft met minder materiaal dan Ten Hag de finale van de Europa League gehaald. Ajax kan zich nog verder blameren door een buitenlandse coach te halen, terwijl er gewoon Nederlandse coaches voor handen zijn. Het zou mij niet verbazen als Ajax in het buitenland terechtkomt, maar ik denk dat Bosz een uitstekende keuze zou zijn."