Schreuder beschermd door Ajax-selectie: 'Wij hebben het vaak laten afweten'

Schreuder beschermd door Ajax-selectie: 'Wij hebben het vaak laten afweten'

27-01-2023 10:29
87

Dusan Tadic voelt zich verantwoordelijk voor het ontslag van Alfred Schreuder bij Ajax. De Servische aanvoerder is van mening dat de spelersgroep in de spiegel moet kijken.

Schreuder werd na de remise tegen FC Volendam (1-1) op straat gezet. "Ik schaam me en voel me verantwoordelijk voor het ontslag van de trainer", zegt hij op het parkeerdek van de Johan Cruijff Arena, geciteerd door Voetbal International. "Alle spelers moeten dat voelen, want wij hebben het laten afweten in het veld. Voor de zoveelste keer dit seizoen niet winnen, dat kan en mag niet bij Ajax gebeuren."

"Dan wordt er automatisch naar de trainer gekeken, zo werkt het in het voetbal, maar ik vind dat wij allemaal in de spiegel moeten kijken als spelers", is Tadic kraakhelder. "Kom op zeg, weer niet winnen in de Eredivisie, thuis tegen FC Volendam. Wie de trainer ook is, al zouden we geen trainer hebben, dan nog moet je die wedstrijd gewoon winnen."

Tadic vertelt dat Schreuder na diens ontslag de kleedkamer in kwam en de selectie bedankte voor de samenwerking. "Wij waren als spelers stil, maar voelen ons natuurlijk schuldig. Dat zijn we ook, want wij hebben het te vaak laten afweten."