Feyenoord verruilt Adidas voor Britse kledinggigant: 'Belangrijke stap voor ons'

Feyenoord verruilt Adidas voor Britse kledinggigant: 'Belangrijke stap voor ons'

27-01-2023 10:55
113

Feyenoord heeft een meerjarige overeenkomst gesloten met het kledingmerk Castore. De samenwerking start komende zomer. Vanaf het seizoen 2023/2024 is Castore de officiële kledingsponsor van de Stadionclub.

Castore is een Brits kledingmerk, dat in 2015 is opgericht. Naar verluidt strijkt Feyenoord door de deal acht miljoen euro per jaar op. "Castore heeft zich geprofileerd als een belangrijke nieuwe speler in de wereld van de sportkleding", zegt Joris van Dijk, commercieel directeur van Feyenoord, op de clubsite. "Wij zijn ervan overtuigd dat dit nieuwe partnership zal zorgen voor meer nationale en internationale zichtbaarheid voor zowel Castore als Feyenoord."

Het kledingmerk is eveneens blij met de overeenkomst. "Samenwerken met een club met zo'n imposant verleden en voor het eerst actief zijn op de Nederlandse markt is een belangrijke stap voor ons", reageert Pascal Lafitte, directeur partnerships van Castore. "Het is fantastisch dat Feyenoord erop vertrouwt dat wij hen kunnen helpen hun sportieve doelen te bereiken."

Feyenoord neemt dus per ingang van volgend seizoen afscheid van Adidas. Castore heeft in de Premier League al voet aan de grond gezet en is verbonden aan Newcastle United en Aston Villa. Ook Rangers FC en Bayer Leverkusen hebben Castore als kledingsponsor. In de Eredivisie is FC Utrecht dicht bij een akkoord met Castore.