'Laat ik het zo zeggen: Ajax hoeft mij niet te bellen. Het is een beetje chaos'

'Laat ik het zo zeggen: Ajax hoeft mij niet te bellen. Het is een beetje chaos'

27-01-2023 11:24 Laatste update: 11:49
71

Ajax hoeft Marco van Basten niet te bellen. Dat stelt de voormalige trainer van de Amsterdammers bij Ziggo Sport. Hij noemt het bliksemontslag van Alfred Schreuder 'apart'.

Niet lang na het gelijkspel tegen FC Volendam (1-1) kreeg Schreuder te horen dat het voor hem klaar is. "Apart", zegt Van Basten over de snelheid van de bekendmaking. Maar ook San Marco zag weinig andere keuzes. "Je kunt de spelers niet wegsturen, hè. Dat is niet zo slim."

Van Basten denkt dat de selectie van Ajax kwalitatief tekortkomt. "Laat ik het zo zeggen: ze hoeven mij niet te bellen", lacht hij. "Ze hebben Erik ten Hag natuurlijk een aantal jaar gehad. Dat liep gewoon goed met Marc Overmars erbij. Nu is dat weggevallen en dan blijkt het heel moeilijk om dat op te vangen."

De reden voor alle problemen, volgens Van Basten: de onduidelijkheid in de clubleiding. "De raad van commissarissen is niet in orde. Het is een beetje een chaos en dat is moeilijk voor een trainer. Het kopen van spelers kun je niet aan hem overlaten." Daar heeft Ajax ook Gerry Hamstra en Klaas Jan Huntelaar voor. Van Basten: "Die hebben het niet goed gedaan."