'Everton niet in zee met Bielsa vanwege eisen, maar opvolger Lampard is gevonden'

'Everton niet in zee met Bielsa vanwege eisen, maar opvolger Lampard is gevonden'

27-01-2023 12:25
36

Sean Dyche wordt de nieuwe manager van Everton. Dat verzekeren toonaangevende Britse media vrijdag. De ex-coach van Watford en Burnley kwam in beeld nadat de gesprekken met Marcelo Bielsa stukliepen.

De Argentijn was aanvankelijk de topkandidaat om het stokje over te nemen van de ontslagen Frank Lampard. Hij vloog zelfs naar Londen voor onderhandelingen met de clubleiding, weet The Times. Everton schrok echter van de eisen van Bielsa, die liefst acht stafleden wilde meenemen en aankondigde dat hij eerst zeven weken wilde bekijken of de selectie zich kon aanpassen aan zijn methodes. Daarom stelde Bielsa voor om tot het einde van het seizoen de O21 onder zijn hoede te nemen.

Everton heeft echter geen tijd te verliezen in de degradatiestrijd en zoekt iemand die meteen voor een ommekeer kan zorgen. Daar moet Dyche nu voor zorgen. De 51-jarige Engelsman is gebrand om zich te laten zien na zijn ontslag bij Burnley in april 2022. The Toffees staan momenteel negentiende met een achterstand van twee punten op het 'veilige' Wolverhampton Wanderers.

Dyche stond liefst tien seizoenen aan het roer op Turf Moor. Hij wist met Burnley twee keer te promoveren en zelfs Europees voetbal te halen.