Stevens slaat aanbieding Nederlandse club af: 'Trainerscarrière voorbij'

Stevens slaat aanbieding Nederlandse club af: 'Trainerscarrière voorbij'

27-01-2023 12:38
25

Huub Stevens benadrukt dat hij geen functie meer zal bekleden in het voetbal. De Limburger vindt het vanwege gezondheidsredenen welletjes. 

"Ik word dit jaar zeventig jaar, mijn trainerscarrière is definitief voorbij", begint Stevens in de Kölner Express. "Onlangs kreeg ik nog een verzoek van een club in Nederland, maar dat riskeer ik niet meer. Dat kan ik aan mijn familie en de club niet meer verantwoorden." Ook een bestuursfunctie ziet Stevens niet meer zitten. "Nee, ik neem geen officiële functies meer aan. Ik ben niet meer actief betrokken. Je mag me altijd om mijn mening vragen, maar meer niet."

Het heeft te maken met zijn gezondheid, erkent Stevens. "Mijn lichaam gaf een duidelijke waarschuwing af. Ik werd onlangs naar het ziekenhuis gebracht omdat ik plotseling pijn op de borst voelde. De doktoren stelden pericarditis vast (ontsteking van het hartzakje, red.). Dat was een duidelijke 'gele kaart' voor mij. Het was een duidelijk teken dat ik nog meer voor mezelf moest zorgen. Ik voel me nu wel beter, ik kan weer lichte fitnesstrainingen doen."

Stevens onderging onlangs ook een knieoperatie. "Dat had ik tien jaar eerder moeten doen. Na de operatie heb ik zonder problemen achttien holes kunnen spelen op de golfbaan. Daarvoor had ik altijd hevige pijn in mijn knieën."

Stevens was onder meer trainer van PSV en Roda JC. In Duitsland beleefde hij een succesvolle periode bij Schalke 04. Verder stond hij aan het roer bij Hertha BSC, FC Köln, Hamburger SV, VfB Stuttgart en TSG Hoffenheim.