VP's Elftal van de Week: AZ hofleverancier met drie spelers, ook Fortuna-duo

VP's Elftal van de Week: AZ hofleverancier met drie spelers, ook Fortuna-duo

27-01-2023 14:30 Laatste update: 14:41
15

Na een midweekse, achttiende speelronde in de Eredivisie is het weer tijd voor VP's Elftal van de Week. AZ is hofleverancier met drie spelers. Ook Fortuna Sittard is dubbel vertegenwoordigd. 

Stijn van Gassel (Excelsior)
Excelsior verloor dan misschien wel van FC Utrecht, maar het werd ‘maar’ 1-0. Dat heeft de ploeg van Marinus Dijkhuizen volledig te danken aan de geweldige Van Gassel, die meerdere cruciale reddingen verrichtte. Helaas voor Excelsior wist het het werk van Van Gassel niet te belonen door de gelijkmaker te maken.

Yukinari Sugawara (AZ)
De Japanner speelde de wedstrijd van zijn leven. Hij bereidde twee goals voor en kon in de slotminuten van het duel nog voor de 1-3 zorgen, na een schitterende uithaal van afstand. Hij werd terecht uitgeroepen tot man van de wedstrijd. Sugawara is bezig aan een topseizoen, zo gaf hij al zes assists en staan alleen Oussama Tannane, Dusan Tadic en Cody Gakpo boven hem in dat rijtje.  

Shawn Adewoye (RKC)
Adewoye gaf Sparta-spits Tobias Lauritsen geen kans op Het Kasteel. In de 21ste minuut was hij van levensbelang toen hij een bal van de lijn wist te halen. Mede daardoor werd de nul gehouden.

Damon Mirani (FC Volendam)
Uitgerekend ex-Ajacieden Carel Eiting en Damon Mirani stonden aan de basis van het puntenverlies van Ajax. Na de wedstrijd merkte Mirani terecht op er zeer weinig werd weggegeven door Volendam, maar daar mag hij zichzelf ook een schouderklopje voor geven. Hij gaf werkelijk alles en bekroonde zijn perfecte optreden met de openingstreffer.  

Can Bozdogan (FC Utrecht)
Wat legde FC Utrecht-middenvelder Bozdogan de bal op geniale wijze bij Tasos Douvikas neer in de opbouw naar de 1-0. Het was alweer de vierde assist dit seizoen voor de Turk, die een echte meerwaarde blijkt te zijn sinds zijn komst van Schalke 04 op huurbasis. Hij zorgt voor creativiteit op het middenveld en heeft een verfijnde techniek.

Jordy Clasie (AZ)
Is de perfecte regisseur op het middenveld bij AZ. Tegen Go Ahead Eagles gaf hij een assist, maar daarbuiten verdient Clasie het net zo goed. Hij presteert namelijk al wekenlang op een heel hoog niveau en ziet het spelletje als geen ander.

Kristijan Bistrovic (Fortuna Sittard)
Heerste op het middenveld tegen sc Heerenveen en dat is knap, want het was zijn debuut. Hij laat zien zich in korte periode al helemaal thuis te voelen bij zijn nieuwe team. Hij lijkt een goede aanwinst te zijn voor de Limburgers.

Lucas Bernadou (FC Emmen)
Dompelde PSV in rouw door de score in de 24ste minuut al te openen. Bernadou kreeg de bal op randje zestien voor zijn voeten en schoot hard raak in de linkerhoek: onhoudbaar. Buiten zijn goal om was hij de architect op het middenveld voor Emmen.

Javairô Dilrosun (Feyenoord)
Na een flitsende actie op de rechterflank bediende hij Marcus Pedersen, die de bal terug legde waardoor Dilrosun zijn zelf opgezette aanval kon afmaken om voor de 1-0 te zorgen tegen NEC. Hij lijkt hard op weg te zijn om een vaste basisspeler te worden in de ploeg van Arne Slot.

Vangelis Pavlidis (AZ)
Trok zijn geweldige vorm door en maakte de openingsgoal. De Griek heeft indrukwekkende cijfers achter zijn naam staan sinds zijn komst, want na 69 duels voor AZ staat hij op 37 goals en vijftien assists. De perfecte pass op maat van Sugawara werd vakkundig binnengelopen.

Burak Yilmaz (Fortuna Sittard)
Yilmaz liet tegen Heerenveen zien dat hij ook kan aangeven, want na een geweldige actie op de vleugel gaf hij briljant voor en zag hij ploeggenoot Úmaro Embaló binnenknikken. Later in de wedstrijd bleef hij koelbloedig vanaf de stip en zette hij de 2-0 op het scorebord. Ylmaz maakte dit seizoen al vijf goals uit een penalty.