Slot reageert op ontslag Schreuder: 'Tegenwoordig leven we in een andere tijd'

Slot reageert op ontslag Schreuder: 'Tegenwoordig leven we in een andere tijd'

27-01-2023 14:37
74

Arne Slot is vrijdagmiddag kort ingegaan op het ontslag van Alfred Schreuder. De Feyenoord-trainer kent Schreuder goed en stuurde hem na het horen van het nieuws een berichtje.

Slot schoof vrijdag aan bij de persconferentie in aanloop naar het belangrijke duel met FC Twente van komende zondag. Daar werd hij gevraagd naar de ontwikkelingen bij Ajax, dat na het gelijkspel met FC Volendam brak met Schreuder. "Ik dat in het verleden ook andere coaches bij topclubs wel eens een hele slechte serie hebben gehad. Dat is met Giovanni van Bronckhorst hier gebeurd, en met Phillip Cocu ook. Beide zijn ze daarna nog zeer succesvol geweest."

Wedden

Meer odds

Die tijd kreeg Schreuder niet meer van Ajax. "Dat zou met twee dingen te maken kunnen hebben", aldus Slot. "Eén, ze zijn ook oud-speler geweest van die club, waardoor ze bij de achterban net wat meer krediet hebben. Een ander argument zou kunnen zijn dat we tegenwoordig in een andere tijd leven. Dat als je één keer gelijkspeelt, op social media iedereen jou al een onbenul vindt, die er niks van kan. Dat gaat nu natuurlijk wel wat sneller dan vroeger."

Slot vervolgt: "Ik heb vorige week al gezegd hoe dicht het bij elkaar ligt. Een halfjaar geleden was hij kampioen in België en ging hij naar Ajax. Een halfjaar later is het niet geworden wat hij gehoopt had, en ik denk ook niet wat Ajax gehoopt had. Dat vind ik vooral voor hemzelf ook heel jammer, omdat ik Alfred net wat beter ken dan andere collega's", zo besluit Slot, die aangeeft zijn oud-ploeggenoot bij NAC Breda nog een berichtje te hebben gestuurd.