Slot benoemt Kökcü: 'Wilde ik eigenlijk vandaag met hem over praten'

Slot benoemt Kökcü: 'Wilde ik eigenlijk vandaag met hem over praten'

27-01-2023 15:42
23

Arne Slot is van mening dat Orkun Kökcü in mentaal opzicht nog een stap kan zetten. De Feyenoord-trainer gaat zaterdag met zijn aanvoerder in gesprek.

"Orkun heeft zich op heel veel punten ontwikkeld, eigenlijk op alle punten van het voetbal", stelt Slot op het persmoment van vrijdag, opgetekend door Voetbal International. De oefenmeester wordt gevraagd of Kökcü zich op sociaal vlak heeft ontwikkeld, sinds die captain is. "Ik vond Orkun al een zeer sociale jongen in de groep, dus dat is wel het laatste waarin hij zich ontwikkeld heeft. Dat jullie als buitenwereld daar misschien een ander gevoel bij hebben gekregen, is wat anders. Orkun was en is een zeer sociale jongen."

"Hij kan mentaal op sommige momenten nog een klein stapje maken, maar het zou ook gek zijn als er helemaal geen ruimte meer is voor verbetering", aldus Slot, die toelicht dat hij doelt op de manier waarop Kökcü omgaat met teleurstellingen. "Niet zozeer een grote teleurstelling als een wedstrijd verliezen, maar ook momenten in de wedstrijd. Als je een bal wel of niet krijgt, of als je eigen pass wel of niet aankomt."

Slot noemt het een ongoing process. "Waar ik eigenlijk vandaag weer met hem over wilde spreken. Omdat ik vandaag even geen tijd had, is dat gesprek naar morgenochtend verplaatst", zegt hij. "Het gaat om heel kleine dingetjes. Een speler als Orkun heeft binnen Feyenoord niet heel veel ruimte om zich nog veel te ontwikkelen, want hij zit al aardig aan zijn plafond bij deze club, maar waar mogelijk probeer ik toch mogelijkheden voor verbetering te zien."