Buitenspel: Jan Smit steekt de draak aan met Ajax: 'Puntverlies in Amsterdam'

Buitenspel: Jan Smit steekt de draak aan met Ajax: 'Puntverlies in Amsterdam'

27-01-2023 15:56
86

Blessuregevallen, transfers, interviews en wedstrijdverslagen; alles vind je in de nieuwslijst van VoetbalPrimeur. In de rubriek 'Buitenspel' houden we jullie vanaf nu óók op de hoogte van de zaken die een te hoog privégehalte hebben voor de gewone nieuwslijst, maar zéker het vermelden waard zijn.

Jan Smit grapt over gelijkspel
Jan Smit blijkt over een gezonde dosis humor te beschikken. FC Volendam, waar Smit voorzitter is, speelde donderdagavond met 1-1 gelijk tegen Ajax. De ploeg van Wim Jonk stond tot minuut tachtig met 0-1 voor en eindigde het duel met zestien procent balbezit en één schot op doel. Na afloop van de wedstrijd meldt Smit zich met gevoel voor satire op Instagram.

'Puntverlies in Amsterdam', schrijft hij. Behalve dat de zanger Ajax op de hak neemt, beschikt hij ook over zelfspot. In een daaropvolgende Instagram Story, waarop hij te zien is naast Frank de Boer, schrijft hij: 'Hier legde ik aan Frank het 'geen-spitsen-systeem vóór de wedstrijd', verwijzend naar de defensieve spelopvatting van Volendam in de Johan Cruijff Arena.