Ajax komt met bevestiging: Heitinga neemt stokje van Schreuder over bij Excelsior

Ajax komt met bevestiging: Heitinga neemt stokje van Schreuder over bij Excelsior

27 januari - 18:53
119

John Heitinga zal zondag definitief voor de groep staan bij Ajax, als de Amsterdammers op bezoek gaan bij Excelsior. De coach wordt doorgeschoven vanuit Jong Ajax. Ajax bevestigt nog niet dat Heitinga het seizoen ook afmaakt bij de landskampioen.

Sinds donderdagavond zit Ajax zonder trainer, doordat Alfred Schreuder toen ontslagen werd. Ajax speelde met 1-1 gelijk tegen FC Volendam en dat was de druppel die de emmer deed overlopen voor de clubleiding. Heitinga leidde de uitlooptraining van vrijdag al en nu is ook duidelijk dat hij de eindverantwoordelijke zal zijn op bezoek bij Excelsior. Dat maakt Ajax bekend via de clubkanalen.

Het lijkt erop dat Heitinga het seizoen ook afmaakt op interimbasis, maar dat heeft Ajax nog niet bevestigd. De oud-international van Oranje zal in Rotterdam geassisteerd woorden door Michael Reiziger en Richard Witschge. Matthias Kaltenbach is namelijk samen met Schreuder vertrokken.

Het duel tussen Excelsior en Ajax gaat zondagmiddag om 14.30 uur van start. De Amsterdammers hebben nu al zeven duels op rij niet gewonnen in de Eredivisie. Dat is een evenaring van de slechtste Ajax-reeks ooit.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie