'Southampton en Sevilla bezorgen PSV twee keer slecht transfernieuws'

'Southampton en Sevilla bezorgen PSV twee keer slecht transfernieuws'

27-01-2023 19:31
61

Het binnenhalen van Kamaldeen Sulemana en Bryan Gil lijkt een lastig verhaal te gaan worden voor PSV. Volgens L'Équipe en The Athletic heeft Southampton een bod van twintig miljoen euro neergelegd bij Stade Rennais, terwijl uitgerekend Europa League-opponent Sevilla concreet is voor Gil.

PSV zoekt naar een aanvaller na de exits van Cody Gakpo en Noni Madueke. L'Équipe meldde dat de Eindhovenaren zeventien miljoen euro hadden geboden op Sulemana, maar die berichtgeving wordt in Nederland ontkend. Nu komt er nieuws naar buiten over een groot bod van Southampton.

De Premier League-club zoekt ook naar aanvallers en zou twintig miljoen euro willen neerleggen voor Sulemana. Het lijkt uitgesloten dat PSV een dusdanig bedrag op tafel kan leggen voor de Ghanees. Het is nog niet duidelijk of Rennes akkoord gaat met het bod van Southampton. Sulemana zit vrijdagavond wel gewoon bij de wedstrijdselectie, als de subtopper op bezoek gaat bij FC Lorient.

Ondertussen heeft PSV ook slecht nieuws gekregen over Gil, die de nummer vier van de Eredivisie wil huren van Tottenham Hotspur. Europa League-opponent Sevilla zit namelijk ook achter de Spanjaard aan. Trainer Jorge Sampaoli heeft zelfs al gebeld met de aanvaller van Spurs. Ondertussen is PSV zelf doorgeschakeld naar Anthony Elanga (Manchester United) en Adnan Januzaj (Sevilla).