'PSV wil stunten: Eindhovenaren praten met Ten Hag over United-talent Elanga'

'PSV wil stunten: Eindhovenaren praten met Ten Hag over United-talent Elanga'

27-01-2023 19:10 Laatste update: 29-01-2023 11:44
155

Manchester United-talent Anthony Elanga staat op de radar van PSV. Dat melden Voetbal International en het Eindhovens Dagblad. PSV zoekt nog altijd hard naar een buitenspeler, terwijl Elanga weinig aan spelen toekomt. PSV had eerder ook contact met Adnan Januzaj van Europa League-opponent Sevilla.

PSV wil graag nog een buitenspeler toevoegen aan de selectie na de exits van Cody Gakpo en Noni Madueke. De komst van Kamaldeen Sulemana lijkt een moeilijk verhaal te worden, maar PSV schaakt op meerdere borden. Zo wordt Elanga nu gelinkt aan de club. PSV heeft al contact gehad met Ten Hag, maar het binnenhalen van Elanga zal 'een hele klus' worden. Toch is het niet onmogelijk. PSV zet in op een huurdeal.

De naam van Januzaj valt overigens ook in het Philips Stadion. De Belg zit bij Sevilla, pikant genoeg de Europa League-opponent van PSV, vaker op de bank dan hem lief is. Het ED stelt echter dan Januzaj nu geen optie meer lijkt. Toch is een overgang naar PSV nog niet helemaal uitgesloten, met het slot van de transferwindow op komst.

Elanga brak vorig seizoen door bij Manchester United. De Zweed is een snelle buitenspeler met diepgang, die nog wel moet werken aan zijn productiviteit. Elanga komt beduidend minder voor in de plannen van Ten Hag. Everton was ook concreet voor Elanga, maar die deal ging niet door. Januzaj kwam afgelopen zomer transfervrij naar Sevilla. Maar doordat Lucas Ocampos terugkeerde van zijn verhuur bij Ajax, is de Belg overbodig.