PEC wint en doet hele goede zaken in titelstrijd: concurrent Heracles verliest

27-01-2023 21:58 Laatste update: 28-01-2023 00:30
60

PEC Zwolle heeft vrijdagavond hele goede zaken gedaan. De koploper van de Keuken Kampioen Divisie won in eigen huis van TOP Oss, terwijl naaste achtervolger Heracles Almelo verloor op bezoek bij FC Eindhoven. Peter Hyballa beleefde een droomrentree bij NAC Breda.

PEC Zwolle - TOP Oss
PEC kende een lastig eerste uur tegen Oss, dat met man en macht verdedigde. De thuisploeg kwam na een halfuur spelen op voorsprong via Younes Taha, maar zag de bezoekers in de 67e minuut op gelijke hoogte komen via Rick Dekker.

Zwolle, dat ruim zeventig procent balbezit had, leek even af te stevenen op pijnlijk puntverlies. Tot het aanbreken van de 75e minuut. Invaller Apostolos Vellios maakte een kwartier voor tijd de verlossende 2-1. Dat deed hij slechts 67 seconden nadat hij binnen de lijnen werd gebracht. Lennart Thy zorgde tien minuten voor tijd voor de 3-1. Dean Huiberts tekende in de slotfase voor het laatste doelpunt. PEC staat door de overwinning op vijftig punten.

FC Eindhoven - Heracles Almelo
Heracles heeft vrijdagavond met 1-0 verloren op bezoek bij Eindhoven. De Heraclieden zien daarmee PEC een gat slaan van zes punten. Evan Rottier maakte na 31 minuten spelen het enige doelpunt van de avond.

Eindhoven maakte het nog in de slotfase nog wel heel spannend. Zowel doelpuntenmaker Rottier als Charles-Andreas Brym werden in de slotfase met een rode kaart van het veld gestuurd. Heracles wist daar echter niet van te profiteren, waardoor het PEC langzaam uit zicht ziet verdwijnen.

Telstar - Almere City
Almere City speelde vrijdagavond het uitduel met Telstar. De ploeg van trainer Alex Pastoor domineerde op Velzen-Zuid, maar wist dat pas in de 80e minuut om te zetten in een treffer. Lance Duijvesteijn vond het net. Almere heeft nu 39 punten, slechts vier minder dan Heracles.

Helmond Sport - Jong Ajax
Jong Ajax reisde vrijdagavond zonder John Heitinga af naar Helmond Sport. De trainer is doorgeschoven naar de hoofdmacht van de Amsterdammers. Michel Kreek, die voorlopig de honneurs waarneemt, zag zijn ploeg met 1-1 gelijkspelen. Christian Rasmussen en Peter van Ooijen maakten de doelpunten.

NAC Breda - Jong AZ
Peter Hyballa keerde vrijdagavond terug in Breda. De Duitse oefenmeester beleefde een geweldige avond. Na een overwinning op Oss vorige week moest ook Jong AZ er vrijdag aan geloven: 5-1. De doelpunten kwamen van Jesaja Herrmann, Odysseus Velanas (hattrick) en Ezechiel Banzuzi. Bij Jong AZ, waar Loek Postma nog een rode kaart kreeg, maakte Jurre van Aken de eretreffer.

FC Den Bosch - MVV: 3-3
VVV-Venlo - ADO: 0-0
Roda JC - FC Dordrecht: 1-0