Bayern voelt hete adem winnend Leipzig: Szoboszlai goud waard met twee goals

27-01-2023 22:35 Laatste update: 23:01
12

RB Leipzig heeft vrijdagavond goede zaken gedaan in de strijd om het Duitse landskampioenschap. De club won dankzij twee treffers van Dominik Szoboszlai van VfB Stuttgart.

Leipzig is de hervatting van de Bundesliga uitstekend begonnen. Na een 1-6 overwinning bij Schalke werd vrijdag in eigen huis ook Stuttgart verslagen. Gemakkelijk ging het niet. De Hongaarse middenvelder Szoboszlai opende na 25 minuten spelen de score. De bezoekers, die vijftiende staan in de Bundesliga, hadden weinig in te brengen in de eerste helft.

Szoboszlai, die in uitstekende vorm verkeert, zette de thuisploeg vier minuten na rust op een comfortabele 2-0 met een directe vrije trap. Lang leek Leipzig het duel zonder problemen uit te spelen, totdat Chris Führich in de 68e minuut alsnog de aansluitingstreffer maakte. Daar bleef het bij. Door de overwinning komt de ploeg van trainer Bruno Labbadia op 35 punten, daarmee heeft het één punt minder dan Bayern München, dat zaterdag in actie komt. Leipzig is nu tien duels op rij ongeslagen.