City verslaat Arsenal in FA Cup-kraker: Aké man van de wedstrijd met enige goal

27-01-2023 22:56 Laatste update: 23:01
14

Manchester City heeft vrijdagavond het duel in de vierde ronde van de FA Cup met Arsenal gewonnen: 1-0. Het topaffiche werd beslist door Nathan Aké, die in de tweede helft het net vond met een knap geplaatst schot.

Voorafgaand aan het duel ging het veel over Pep Guardiola en Mikel Arteta. De twee managers, van respectievelijk City en Arsenal, werkten in het verleden lang samen in Manchester. Arteta staat inmiddels al geruime tijd op eigen voeten bij Arsenal, waarmee hij vooralsnog ruim aan kop gaat in de Premier League. City heeft vijf punten minder, en speelde bovendien één wedstrijd meer.

Arteta voerde een aantal wijzigingen door voor het duel met zijn oud-oefenmeester. Zo waren er onder meer basisplaatsen voor Leandro Trossard en doelman Matt Turner. Erling Haaland liet zich al na negen minuten gelden met een omhaal, maar hij zag zijn poging over het doel gaan. Na een kwartier spelen werd Arsenal beter. Dat resulteerde in een tweetal kansen voor Bukayo Saka en Trossard.

Een kleine twintig minuten na rust viel het enige doelpunt van de avond. Nathan Aké, doorgaans voornamelijk doeltreffend met kopballen, plaatste de bal heel beheerst met rechts achter Turner. Het Etihad Stadium ontplofte. Na de openingstreffer wist Arsenal geen echt vuist meer te maken, waardoor City het duel vrij gemakkelijk uitspeelde.

City, dat nu doorstoot naar de volgende ronde, won de FA Cup voor het laatst in 2019. Toen werd Watford in de finale met liefst 6-0 verslagen.