Matchwinner Aké in bloedvorm bij City: 'Krijg heel veel vertrouwen van de coach'

Matchwinner Aké in bloedvorm bij City: 'Krijg heel veel vertrouwen van de coach'

27-01-2023 23:42 Laatste update: 23:44
16

Nathan Aké was vrijdagavond goud waard voor Manchester City in de FA Cup-wedstrijd tegen Arsenal. De Nederlander, die het enige doelpunt van de avond maakte, is de laatste weken uitstekend in vorm en erkent veel vertrouwen te krijgen van manager Pep Guardiola.

Aké verscheen kort na het laatste fluitsignaal voor de camera van Ziggo Sport. "Het was een lastige wedstrijd, maar het is mooi dat we hem zo winnen. Je weet voor de wedstrijd dat je een moeilijke opponent treft. Ik probeerde me te concentreren en te zorgen dat hij weinig ruimte kreeg", aldus Aké, die vanuit de linksbackpositie Arsenal-aanvaller Bukayo Saka onschadelijk maakte. 


De Oranje-international maakte ongeveer twintig minuten na rust met rechts de 1-0. Dat deed hij met zijn voet, een zeldzaamheid. "Dat zie je niet vaak nee. Mahrez (Ryad, red) zei gister: je scoort nooit met je voet. En precies vandaag scoor ik zo. Dat is mooi. Het seizoen gaat heel lekker, ik krijg heel veel vertrouwen van de coach. Soms sta ik op andere posities, maar ik probeer het vertrouwen van de trainer terug te betalen en elke dag beter te worden."

Arsenal en City staan op 15 februari opnieuw tegenover elkaar. Dan in de Premier League. De eerste tik is uitgedeeld door The Citizens. "Dat is heel belangrijk, ook mentaal. Ook omdat we weer aan een goede reeks bezig zijn. Dat vertrouwen is goed voor ons. Nu hebben we een week pauze en kunnen we ons weer op de competitie focussen."