Sneijder: Tadic eruit, dat is één. Bassey een enkeltje terug geven, dat is twee

Sneijder: "Tadic eruit, dat is één. Bassey een enkeltje terug geven, dat is twee"

28-01-2023 08:38
114

Wesley Sneijder hoopt dat oud-ploeggenoot John Heitinga het tij weet te keren bij Ajax. De recordinternational geeft de interim-trainer van de Amsterdammers alvast wat adviezen mee en vertelt wat hij persoonlijk anders zou doen.

"Tadic eruit, dat is één. Bassey een enkeltje terug geven, dat is twee", begint Sneijder bij Veronica Offisde. "En dan die ploeg langzaam weer vertrouwen geven. Het spel van Ajax tegen Volendam, allemaal op een kluitje, was makkelijk te verdedigen. Dat zien we bij de F'jes. Als de trainer zegt dat ze het veld breed moeten houden en het veld groot moeten maken, dan moet Volendam gaan lopen. Dat hoefden ze nu niet te doen."

Volgens Sneijder maakte Alfred Schreuder de verkeerde keuzes. "Ik zou altijd starten met Bergwijn vanaf links, Brobbey in de spits en Kudus erachter. Aan de rechterkant Berghuis. Ik zou Wijndal opstellen, Rensch en Timber misschien centraal laten starten en een rechtsback uit de jeugdopleiding de kans geven. Die zal Heitinga toch wel hebben? Ik had vorige week al wat geroepen over Jorge Sánchez, mijn mailbox staat vol met Mexicanen. Van Álvarez ben ik ook geen fan en van de keeper ook niet", doelt hij op Gerónimo Rulli.

Sneijder liet zich al lovend uit over Heitinga en hoopt op een Frank de Boer-scenario. "Hij won bij AC Milan en mocht blijven zitten." Wim Kieft vindt de keuze voor Heitinga een risico. "Er dreigt een financieel debacle. Geen Champions League met de dure huishouding is dramatisch. Ik vind Heitinga best wel een gok. Ik zou een ervaren trainer halen, bijvoorbeeld Peter Bosz. Alleen wint hij nooit wat. Als hij wordt aangesteld, dan moet hij de vrije hand en rugdekking vanuit Ajax krijgen."