Mooie woorden Guardiola: 'Wat een seizoen, Aké is een exceptionele kerel'

Mooie woorden Guardiola: 'Wat een seizoen, Aké is een exceptionele kerel'

28-01-2023 09:20
23

Pep Guardiola steekt de loftrompet over Nathan Aké. De Manchester City-manager prijst de ontwikkeling van de Nederlandse verdediger, die vrijdag de matchwinner was in de FA Cup-kraker tegen Arsenal (1-0).

"Wat een seizoen is hij aan het spelen", stelt Guardiola bij de BBC. "Nathan is een exceptionele kerel. Er was een periode waarin hij niet veel speelde, maar hij klaagde geen enkel moment. Als coach wil je spelers zoals Nathan. Hij verdient al het goeds in het leven."

Aké zat vorig seizoen vaak op de bank bij The Citizens, maar dit seizoen speelde hij al 22 officiële duels. Tegen Arsenal scoorde de Oranje-international, maar maakte hij ook verdedigend indruk. "Hij hield een van de zwaarste tegenstanders in de Premier League onder controle, want Bukayo Saka is ongelooflijk op dit moment", looft Guardiola. "Hij is heel goed bij duels in het strafschopgebied. Dat Nathan ook nog sterk is bij standaardsituaties, is een bonus."

Van The Manchester Evening News krijgt Aké een 9, waarmee hij wordt uitgeroepen tot Man of the Match. 'Uitstekende Aké hield Saka uit de wedstrijd en zijn goal was ook prachtig.'