'PSV vangt weer bot: huur van United-aanvaller Elanga te hoog gegrepen'

'PSV vangt weer bot: huur van United-aanvaller Elanga te hoog gegrepen'

28 januari - 09:40 Laatste update: 10:10
113

De zoektocht van PSV naar nieuwe vleugelaanvallers verloopt bijzonder moeizaam. Volgens het Eindhovens Dagblad zijn de pogingen om Anthony Elanga op huurbasis over te nemen van Manchester United ambitieus, maar lijkt het op dit moment 'vrijwel kansloos'.

PSV is naarstig op zoek naar vervangers voor Cody Gakpo en Noni Madueke, die gezamenlijk negentig miljoen euro opleverden. Trainer Ruud van Nistelrooij stelde dat aanwinsten 'hard nodig' zijn. Alleen lijkt de Nederlandse topclub nu ook bot te vangen bij Elanga. PSV ondernam de afgelopen week pogingen om de twintigjarige Zweed te huren en stond in direct contact met Erik ten Hag. Voorlopig lijkt het een 'te hoog gegrepen verhaal', aldus het ED.

Het is een nieuwe tik voor PSV, dat eerder naast Viktor Tsygankov en Arnaut Danjuma greep. Ook Kamaldeen Sulemana is zo goed als zeker geen optie meer nu Southampton een bod van zo'n twintig miljoen euro heeft neergelegd bij Stade Rennes. Aan dat bedrag kan PSV niet tippen en het is de vraag of de Fransen nu nog openstaan voor een verhuur, met een optie tot koop.

Het binnenhalen van Adnan Januzaj geldt nog wel als optie voor PSV. De Belg komt nauwelijks aan spelen toe bij Europa League-opponent Sevilla en mag vertrekken. Zelf zou hij het liefst in Eindhoven aan de slag gaan. De regionale krant benadrukt dat de doktoren bij keuringsinstituut TopSupport klaar staan voor een keuring, indien dat nog nodig mocht zijn.