'Grim is de beste kandidaat voor Ajax, man met visie en kijk op het spel'

'Grim is de beste kandidaat voor Ajax, man met visie en kijk op het spel'

28-01-2023 09:55
141

David Endt denkt dat Ajax behoefte heeft aan een trainer met 'een krachtige hand'. De voormalig teammanager van de Amsterdammers ziet Fred Grim als de beste kandidaat, vertelt hij in gesprek met VoetbalNieuws.

De voormalig doelman speelde in de jeugd van Ajax en maakte van 1994 tot 2002 deel uit van het eerste elftal. Na zijn spelerscarrière was Grim jeugdtrainer in Amsterdam en assistent bij het Nederlands elftal. Hij stond op eigen benen bij RKC Waalwijk en Willem II.

Wedden

Meer odds

"Als je kijkt naar trainers met een vleugje Ajax en de nodige ervaring, kom je bij hem uit", steekt Endt van wal bij VoetbalNieuws. "Het is een man met visie en een goede kijk op het spel. Hij weet hoe de hazen lopen, is al ruim vijftien jaar actief als trainer." Een klein jaar geleden vertrok hij uit Tilburg, waardoor hij de handen nu vrij heeft. "Grim heeft in moeilijke omstandigheden toch overal een identiteit weten te plaatsen, ook bij kleinere clubs."

"Hij heeft laten zien dat hij het managen van groepen goed aankan", vervolgt Endt zijn pleidooi. "Hij is ook gepokt en gemazeld in de voor- en nadelen van het trainerschap. Dus hij zal niet snel onder de indruk zijn. Hij speelt al vanaf zijn veertiende bij Ajax en heeft de wereld van verschillende kanten kunnen bekijken. Hij heeft ook bij het Nederlands elftal laten zien dat hij zijn mannetje staat."

Endt ziet ook John van 't Schip als mogelijke optie om Alfred Schreuder op te volgen. "Maar als ik alles op een rijtje zet en kijk wat Ajax nu nodig heeft, is Grim de beste kandidaat. Ik denk dat hij deze situatie naar een goed einde kan sturen." Grim werd eind 2022 regelmatig op De Toekomst gespot, waardoor hij al gelinkt werd aan een functie bij Ajax.