Molenaar fileert de clubleiding van Ajax: 'Dat vind ik onmogelijk'

Molenaar fileert de clubleiding van Ajax: 'Dat vind ik onmogelijk'

28-01-2023 10:33
177

Keje Molenaar maakt gehakt van de clubleiding van Ajax, die Alfred Schreuder 'min of meer aan zijn lot hebben overgelaten'. Volgens Molenaar, oud-speler van Ajax, is Schreuder slachtoffer.

Na de 1-1 tegen FC Volendam besloot Ajax om te breken met Schreuder, die al langer onder vuur lag. "Het is makkelijk om alles op het conto van de trainer te schuiven, dat gebeurt altijd in dit soort situaties, maar Alfred is het slachtoffer van het verkeerde beleid van Ajax. Letterlijk het slachtoffer, want hij wordt als enige geslachtofferd. Dat vind ik niet terecht", vertelt Molenaar bij ESPN.

Wat Molenaar betreft ligt de focus van Ajax op een andere positie. "In de rvc zit al langer geen technische zetel. Dat vind ik onmogelijk in een voetbalbedrijf. Sinds het vertrek van Marc Overmars, wat ook te snel gegaan is, is die positie nog steeds niet ingevuld. Dat is de belangrijkste positie binnen Ajax, omdat hij ook de baas is over de trainer. Het is ondenkbaar dat die positie zolang leeg blijft. De trainer bungelt, wordt min of meer aan zijn lot overgelaten en geslachtofferd."

"Vul nou eerst die rvc-zetel in, iemand die niet alleen boekhoudkundig en zakelijk onderlegd is, maar gepokt en gemazeld is in de voetballerij en daar een kijk op heeft. Stel die aan en laat die zo snel mogelijk een technisch directeur aanstellen, die zoekt dan naar een trainer in overleg met de spelers. Die volgorde zou ik handhaven."