'Giakoumakis is gekeurd, strijd tussen twee clubs is vol aan de gang'

'Giakoumakis is gekeurd, strijd tussen twee clubs is vol aan de gang'

28-01-2023 11:15 Laatste update: 11:25
55

De transfersoap rond Giorgos Giakoumakis lijkt nu eindelijk zijn einde climax te naderen. De Griekse spits van Celtic is vrijdag gekeurd in Nederland in afwachting van een transfer naar het Japanse Urawa Red Diamonds, maar Atlanta United zou de boel nog kunnen kapen.

Celtic lijkt rond de vier miljoen euro voor Giakoumakis te incasseren en dat is minder dan de club in gedachten had. Het gaat inmiddels tussen Atlanta en Urawa. Wat het lastig maakt is dat de voorkeur van Giakoumakis aanvankelijk bij Atlanta United zou liggen, maar dat de Major League Soccer-club het met Celtic niet eens wist te worden over de voorwaarden, mede dankzij lastige regelgeving.

Urawa kwam er met Celtic wel uit en kan ook meer betalen dan Atlanta United. De Japanse club liet Giakoumakis al keuren in Nederland en lijkt de spits binnen te hebben, maar vrijdag laat heeft Atlanta United zich toch weer gemeld in Schotland. Onduidelijk is welke kant het opvalt, maar de komende uren worden cruciaal.

Giakoumakis speelde de afgelopen anderhalf jaar in Schotland, nadat hij een topjaar bij VVV-Venlo, waarin hij topscorer van de Eredivisie wist te worden, verzilverde met een transfer naar Schotland.