PSV-versterking Stewart: 'Ik ambieer al een tijd een Europese topclub'

PSV-versterking Stewart: 'Ik ambieer al een tijd een Europese topclub'

28-01-2023 13:15
118

Earnest Stewart vond het voorstel van PSV te mooi om af te wijzen. De 53-jarige technisch directeur werd kort na terugkeer van het WK in Qatar gebeld door algemeen directeur Marcel Brands.

"Een raar moment...", stelt Stewart tegenover de NOS. Hij vroeg even bedenktijd, maar besloot zijn baan bij de Verenigde Staten in te ruilen voor PSV, waar hij op 1 maart begint. Hij somt drie voorname argumenten op voor zijn keuze: "PSV is een prachtig mooie club. Ik ambieer al een tijd om bij een Europese topclub aan de slag te gaan. Ik ben en blijf Brabander", aldus de geboren Veghelaar.

Stewart beseft dat hij niet in een gespreid bedje stapt. Het is onrustig bij de Eindhovenaren nu de resultaten onder coach Ruud van Nistelrooij tegenvallen. Dinsdag werd met 1-0 verloren bij FC Emmen. "Een moeilijke fase", beaamt Stewart. "Ik ga samenwerken met de mensen die bij de club werkzaam zijn om zo iedereen te steunen." Zijn belangrijkste taak? "Sturing geven aan PSV." Met de negentig miljoen euro die de club kreeg voor Cody Gakpo en Noni Madueke moet hij bovendien op zoek naar versterkingen.