Heitinga lijkt seizoen af te maken bij Ajax 1, 'Regeer belt FC Emmen af'

Heitinga lijkt seizoen af te maken bij Ajax 1, 'Regeer belt FC Emmen af'

28-01-2023 13:54
103

Michel Kreek heeft een tipje van de sluier opgelicht over de plannen van Ajax met John Heitinga. Na het duel van Jong Ajax met Helmond Sport (1-1) gaf Kreek aan dat hij de oud-international dit seizoen niet meer terugverwacht bij de beloften.

Kreek neemt de honneurs waar nu Heitinga is doorgeschoven na het ontslag van Alfred Schreuder. "Volgens mij staat in het persbericht dat John is doorgeschoven naar de staf van het eerste elftal. Dat lijkt me dus duidelijk", reageerde hij bij ESPN. In het persbericht meldden de Amsterdammers echter alleen dat Heitinga zondag op de bank zit tijdens de Eredivisie-wedstrijd tegen Excelsior. Over de komende maanden werd niet gerept.

Kreek omschrijft de huidige periode bij Ajax als 'roerig'. "Helaas hebben we vaker met dit soort momenten te maken gehad. Je wil het niet, maar het gebeurt soms wel in het voetbal." Of het doorschuiven van Heitinga betekent dat hij het seizoen afmaakt als eindverantwoordelijke van Jong Ajax, is niet duidelijk.

Youri Regeer
Overigens ontbrak Youri Regeer vrijdag tegen Helmond Sport. De negentienjarige middenvelder was rond met FC Emmen, maar volgens het Algemeen Dagblad heeft hij die huurtransfer laten afketsen door de recente ontwikkelingen. Hij voorziet meer perspectief op speeltijd in het eerste elftal onder Heitinga.

De regerend landskampioen gaat zondag om 14.30 op bezoek bij Excelsior.