Doekhi van grote waarde in stadsderby, Flekken zegeviert met Freiburg

28-01-2023 17:25
22

Union Berlin heeft de Berlijnse derby naar zich toegetrokken. Met Danilho Doekhi en Sheraldo Becker in de basis werd er met 0-2 gewonnen van Hertha BSC. Mark Flekken boekt met SC Freiburg een minimale overwinning.

Hertha BSC - Union Berlin 0-2
De Union-trein raast verder. De laatste keer dat Die Eisernen in de Bundesliga tegen puntenverlies aanliepen, was op 13 november vorig jaar. In de Duitse hoofdstad had Union weinig te duchten van Hertha. Vlak voor rust zette Doekhi de bezoekers in het sfeervolle Olympiastadion op voorsprong met een knappe kopbal. Na rust verdubbelde Paul Seguin de marge, wat tevens de eindstand betekende.

Door de zege heeft Union de tweede plek op de ranglijst heroverd. In puntenaantal staat de ploeg van Urs Fischer gelijk met Bayern München, dat later op de zaterdag nog in actie komt tegen Eintracht Frankfurt.

SC Freiburg - Augsburg 3-1
Freiburg heeft met Flekken onder de lat afgerekend met Augsburg. Nadat de thuisploeg binnen het kwartier op voorsprong kwam, zette Mergim Berisha de bezoekers via de strafschopstip op gelijke hoogte. Eén minuut later pakte Freiburg voor de tweede keer de leiding. In het tweede bedrijf moest Flekken een aantal keer reddens optreden, maar de voorsprong bleef behouden.

In de slotfase zorgde Philipp Lienhart voor de beslissing in het duel. De zege brengt Freiburg op plek vier in de Bundesliga. De achterstand op koploper Bayern bedraagt twee punten.