PSV revancheert zich en boekt in eigen huis een zakelijke overwinning

28-01-2023 18:22
155

PSV is zaterdag een maatje te groot gebleken voor Go Ahead Eagles. Hoewel de Eindhovenaren lange tijd vergaten afstand te nemen, kwam de overwinning eenvoudig tot stand: 2-0.

Bij PSV stond Joey Veerman voor het eerst sinds 7 januari weer aan de aftrap. Met de spelmaker binnen de lijnen voetbalde de ploeg van Ruud van Nistelrooij makkelijker dan de voorbije weken. Na een snoeiharde volley van Anwar El Ghazi en een schitterende volley van Xavi Simons, die uiteen spatte op de lat, kwam PSV na een kwartier op voorsprong. Uitgerekend Veerman rondde op aangeven van Guus Til beheerst af.

Het was het vijftigste Eredivisie-doelpunt waar Veerman direct bij betrokken was. De middenvelder maakte na 29 assists zijn 21ste treffer in 104 competitieduels. PSV kon niet veel later al verder afstand nemen van Go Ahead, al vergat Simons de bal na een solo achter doelman Jeffrey de Lange te schieten. Guus Til kreeg eveneens een kans, maar ging daar onzorgvuldig mee om.

In de laatste fase van de eerste helft kroop de Deventer ploeg uit zijn schulp. Via Gerrit Nauber, Oliver Edvardsen en Finn Stokkers kwam Go Ahead in de buurt van Walter Benítez. Tot de gelijkmaker kwam het niet, waardoor beide ploegen met een 1-0 tussenstand de kleedkamer opzochten. Het eerste kwartier van het tweede bedrijf was eveneens voor Go Ahead, dat meer lef dan voor rust toonde.

De gelijkmaker hing een tijdje in de lucht, maar PSV nam na een uur het initiatief weer over. In minuut 64 maakte El Ghazi de tweede Eindhovense treffer uit een rebound, nadat Phillipp Mwene de paal raakte. Amper een minuut later tekende El Ghazi ook voor de 3-0, al deed hij dit vanuit buitenspelpositie, waardoor de goal niet doorging.

PSV voetbalde de wedstrijd uit en Van Nistelrooij bracht Fábio Silva in de slotfase voor Luuk de Jong binnen de lijnen. De debutant werd met veel gejuich ontvangen in het Philips Stadion. Hij wist zijn eerste wedstrijd niet op te luisteren met een doelpunt of assist, maar strijdlustig was hij zeker. Na de blamage tegen FC Emmen (1-0) van afgelopen dinsdag kan PSV weer drie punten bijschrijven. De Eindhovenaren klimmen naar plek drie en hebben drie punten achterstand op koploper Feyenoord, dat een duel met FC Twente tegoed heeft.